私隱策略同收集個人數據

  1. 簡介

宏博國際有限公司在收集任何客戶個人資料或信息時,充分遵守個人資料(私隱)條例(香港法例第486章)(「條例」)的要求。 該條例監管在香港收集和査閼個人資料事項。 個人資料意指用于識別個人嘅任何有關嘅個人嘅信息。 處理個人資料時,宏博國際有限公司將確保本公司嘅員工遵守該條例核心嘅六項保障數據原則。

  1. 對私隱承諾

宏博國際有限公司承諾遵守個人資料(私隱)條例,會根據下列策略處理收集嘅數據:

  1. 宏博國際有限公司收集必要嘅客戶個人資料以便提供相關服務及產品。
  2. 個人資料僅用於指定用途,除非得到客戶同意,否則不得用作其他用途。

iii. 除非(a)得到客戶同意,或(B)跟據法律規定(但本公司僅會遵從適當機構的要求),否則本公司不會將個人資料向任何第三方機構披露。

  1. 採取任何可行嘅程序確保客戶個人資料嘅安全、機密及正確。 呢啲數據喺唔需要時唔會保留。
  2. 僅有通過授權嘅人員可逕或處理客戶嘅個人數據。
  3. 客戶有蹼或更正其個人資料嘅權利。

3.保存個人數據嘅目

我哋收集閣下嘅數據係為咗提供服務,提升客服和改善用戶喺我哋網站上嘅使用經驗。 我哋會喺有關嘅表格同申請上明確地列出嗰啲資料係強制性提供或是自願性提供嘅; 如提供資料是屬強制性質,閣下必須提供有效個人資料來完成對有關服務的申請。 而喺自願性質嘅情況下,閣下可以向我哋提出唔希望個人資料喺自願性用途上。 您的網站上瀏覽匿名 。

如閣下未滿18岁(未成年),你必須請父母或監護人發出同意提供個人資料同意書。

  1. 個人數據嘅使用

我哋唔會出售,交換或以其他方式轉讓閣下嘅個人資料畀外方,都唔會將閣下嘅資料用作直接營銷或把閣下嘅資料發到第三方作為直接營銷用途,但我哋收取得來嘅信息會用作以下其中一種嘅用途:

  1. 個性化您的體驗(您的信息能幫助我哋更加有效地響應您的個人需要)
  2. 改善我哋嘅網站(我哋一直致力於完善網站,並根據您的信息和意見進行改良)

iii. 改善客服(您的信息能幫助我哋更有效率咁響應客服要求同支持需求)

  1. 處理交易(您的信息在沒有得到您的同意之前,不論是公開和私家,均不會因任何原因而出售、分享、轉移或給予任何其他公司。 除非係為咗明確目的嘅產品購買和服務請求。 )
  2. 發送定期電郵(訂單處理時所提供緊嘅電郵,或會用作發送信息或向你更新訂單嘅狀態,此外仲會定期收到公司嘅最新消息、更新、相關產品或服務信息等。 )
  3. 為咗符合KYC(認識您的客戶)同AML(反洗黑錢)合規框架(当你嘅賬戶進行法定貨幣交易,我哋需要驗證您的身份以及獲得更多嘅數據)
  4. 個人數據嘅安全性

我哋會實行不同的安保措施,以喺你落訂或輸入、提交或存取私人信息時讓您的個人信息得以安全保管。 我哋會採用安保服務器。 所有提供嘅敏感信息將會透過安全套接件(SSL)技術進行傳輸,然後再加密至我哋嘅數據庫中,只有特別授權許可的人士才能進行我哋嘅系統,並需要保密處理所有信息。

我哋會使用cookies 以幫助我哋記下同處理您的交易項目,並了解和存儲您在將來瀏覽中可能嘅優先意願。 大部分瀏覽器都會默認為允許cookies。 您的選項中選中”唔允許”,更改了設置之後,某些功能可能會無法正常運作。

  1. 個人數據嘅準確性

宏博國際有限公司需要確保所有個人資料嘅準確性,所以會要求你提供相應嘅證明文件,例如:身份證/護照/住址證明。

7.保存個人信息

我哋會根據香港特別行政區嘅個人資料(私隱)條例嚟用作保留閣下資料嘅指引,冇用途嘅個人資料會將被摧毀。

  1. 個人資料審查及更正

根據該條例,任何人有權要求查閱本公司持有其個人資料及更正的權利。 按照該條例的規定,本公司有權就處理任何查閱資料嘅要求收取合理費用。

9.個人數據(私隱)條例聯繫數據

任何關於查閱或改正數據,或索取關於數據政策及慣例或所持有嘅數據種類嘅要求,應向下列人士提出:

電話:5464 9176

電子郵件郵箱 :admin@w-tactic.com

地址:www.w-tactic.com